Over Hatice Ozyurt

Hatice Ozyurt werd in 1987 in Steenwijk geboren. Vanaf haar dertiende beoefent ze actief het thaiboxen om op haar veertiende al de seniorenklasse binnen te treden. Destijds trainde ze bij Frans Santing, een ware legende in de wereld van het thaiboxen. Onder zijn leiding behaalde Hatice een Europese titel.

 

Na deze periode ging ze verder bij Ali Gunyar in Eindhoven. Bij Team Gunyar traint Hatice sinds 2007 twee keer per week. De overige trainingen volgt ze bij Fighting Palace in Zwolle, onder leiding van Loek van den Bos. Zo reist Hatice heel wat af door Nederland, want voor de cardiotraining traint ze bij Idris Candir van de Flex Health Club in Emmen.

 

Naast kickbokser is Hatice ook professioneel MMA-vechter. Daarvoor traint ze bij Martijn de Jong – zowel nationaal als internationaal een grote naam in deze discipline – en haar trainingsmaatje Jorina Baars. Hatice heeft in diverse disciplines inmiddels titels op Europees en mondiaal niveau behaald. Van de 87 partijen heeft ze 71 met winst afgesloten, waarvan 7 door KO-TKO. Ze was Europees kampioen Kyokoshin Full Contact, Europees kampioen tot 65 kg. thaiboxen en wereldkampioen in de klasse tot 63,5 kg.